Instructiekaarten zijn de schriftelijke neerslag van de mondelinge en visuele instructie door de leraar in de klas gegeven.
Ze zijn bedoeld om de leerlingen bij het zelfstandig werken stapsgewijs te helpen.
De kaarten kunnen gebruikt worden als reminder van de lesinstructie en/of als trainingskaart in een bepaalde vaardigheid.
Enkele inspirerende voorbeelden:	
Gekoppelde leerplannen
- Bakkerij S - 2de graad - A-finaliteit
- Bakkerijtechnieken S - 3de graad - D/A-finaliteit
- Bakkerijtechnieken S - 2de graad - D/A-finaliteit
- Basisoptie Voeding en horeca - 1ste graad - A-stroom
- Basisoptie Voeding en horeca - 1ste graad - B-stroom
- Brood- en banketbakkerij S - 3de graad - A-finaliteit
- Horeca S - 3de graad - D/A-finaliteit
- Grootkeuken en catering S - 3de graad - A-finaliteit
- Horeca S - 2de graad - D/A-finaliteit
- Medewerker (banket)bakkerij
- Medewerker slagerij
- Medewerker kamerdienst
- Restaurant en keuken S - 3de graad - A-finaliteit
- Restaurant en keuken S - 2de graad - A-finaliteit
- Slagerij S - 2de graad - A-finaliteit
- Slagerijtechnieken S - 2de graad - D/A-finaliteit
- Slagerij-traiteurtechnieken S - 3de graad - D/A-finaliteit
- Slagerij S - 3de graad - A-finaliteit
- Keukenmedewerker
- Hulpkelner S
- Medewerker fastfood