27/05/20 - Covid-19 Goede Praktijkgids Horeca

In het document ERMG Good Practices HORECA worden een aantal algemene preventiemaatregelen opgelijst tegen de verspreiding van het Covid-19-virus.

Het toepassingsveld omvat alle gelegenheden waar tegen betaling dranken worden besteld, maaltijden worden opgediend of kamergebonden en terreingebonden logies worden verschaft en die daartoe over de nodige toelatingen of erkenningen beschikken (federaal, regionaal).

Het document is gebaseerd op de communicatie van de Europes Commissie “COVID-19: EU Guidance for the progressive resumption of tourism services and for health protocols in hospitality establishments” (C(2020 3251 final), op het ontwerpprotocol dat werd voorbereid door Horeca Vlaanderen, Horeca Brussel, la Fédération HoReCa Wallonie en Comeos en op een aantal andere documenten waartoe ERMG toegang heeft gekregen. Dit document moet samen gelezen worden met de generieke gids van de FOD WASO en met het advies van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en KMO inzake contacten met klanten.

Dit document vormt het richtsnoer voor de verdere uitwerking van protocollen voor de verschillende onderdelen van de horecasector.

Verwante artikels

×
Kijkt als...
Niveau
Regio