Actua

    04/02/21 - Fonds voor voeding en welzijn

    Achter elk project dat steun ontvangt, schuilt een buurtorganisatie, jeugd- en sportclub of school die zich inzet voor kinderen en jongeren met verschillende achtergronden. Het Fevia Fonds lanceert regelmatig oproepen om nieuwe projecten op te starten. Op deze pagina vind je alle info en het laatste nieuws omtrent het Fevia Fonds en hoe je zelf een project kunt indienen.
    vr 5 februari 2021

    12/11/20 - Webinars Horeca Forma

    De sluiting van de Horeca treft niet alleen de werknemers, maar ook jullie leerlingen die nu normaal volop zouden bijleren op de werkvloer. Omdat dat nu niet kan, willen wij jullie enkele online alternatieven bieden.
     
    Het project Virtual Chefs wil je helpen om die passie te voeden met kennis en vaardigheden. Al sinds de paasvakantie kun je bij ons online mini-trainingen volgen. In de zomer waren we er een tijdje tussenuit, maar nu is Virtual Chefs er terug! Virtual Chefs zijn horecamensen en vakexperten - allen trainers bij Horeca Forma - die tijdens de coronacrisis online training geven vanuit hun kot:
    • Inspiratieshotjes van 30 min tot 1u
    • Live op de Facebookpagina van Horeca Forma
    • Voor alle fans die onze pagina volgen

    In de strijd tegen corona vervangen wij ook ons voorziene open opleidingsaanbod voor werknemers door een aangepast – online - trainingsaanbod. Hiermee willen we ook de leerlingen, de toekomstige horecamedewerkers, voorbereiden op de herstart van de horeca:
     
    • Webinars van 1u30 tot 2u30min
    • Via een inschrijvingsformulier
    • Voor elke leerling die dit schooljaar een OAO-overeenkomst heeft (jullie kunnen 1 leerling inschrijven en dan klassikaal de webinar volgen).
    do 12 november 2020

    14/05/20 – Nieuwe deelsite voeding bso en tso

    Welk materiaal voor tso en bso staat op die deelsite? Op klascement.net/innovet/ vind je bestaande (digitale) leermiddelen die geordend zijn volgens de studiegebieden en vakken in de 2e en 3e graad secundair onderwijs (tso/bso). Deze demowebsite is nog maar een begin. Dit najaar volgen er een heleboel lesplannen, filmpjes, handleidingen en digitale lessen.
    vr 10 juli 2020

    20/05/20 - 5 nieuwe trends op ons bord

    1. De eerste trend is de zoektocht naar antwoorden op de vraag naar meer evenwichtige en duurzaam geproduceerde voeding. “Voedingsbedrijven spelen hierop in door te investeren in innovatie om het voedingsaanbod evenwichtiger te maken, zonder in te boeten op kwaliteit. De voorbije jaren ging er veel aandacht naar producten met minder suikers, vetten en zout terwijl we nu steeds meer gaan voor meer vezels, bijvoorbeeld via volkoren producten. Daarvan weten we dat we de grootste impact op de volksgezondheid kunnen hebben”, benadrukt Bart Buysse, CEO van Fevia.  
    2. De tweede trend is er één die al een tijdje aan populariteit wint: zero-waste. Voedingsbedrijven proberen niet alleen zo weinig mogelijk energie en water te verbruiken in de productie maar zetten steeds meer in hergebruik van materialen en grondstoffen tijdens productieprocessen. Nevenstromen uit de productie krijgen steeds vaker een “tweede leven” als ingrediënten in innovatieve nieuwe producten. Dergelijke producten helpen in de strijd tegen voedselverlies en zijn vaak ook nutritioneel voordelig.
    3. Ook de vraag naar alternatieve eiwitbronnen blijft een opmars kennen. “Meer en meer mensen zoeken naar variatie in hun voeding en dat biedt veel potentieel voor onze voedingsbedrijven. We zien bedrijven investeren in lokale productieketens met veel toegevoegde waarde, zoals erwten of tarwe, waardoor ze kunnen beantwoorden aan consumententrends met lokale ingrediënten”, zegt François Heroufosse, algemeen directeur van Wagralim.
    4. Een vierde trend is de zoektocht naar meer diversiteit: van biodiversiteit op het land tot variatie op ons bord. “Nieuwe gewassen betekent meer mogelijkheden voor landbouwers om af te wisselen en ecologische voordelen na te streven. Tegelijk is de consument ervan bewust dat zo divers mogelijk eten voordelen heeft voor de gezondheid. Het is opvallend dat we tijdens de coronacrisis meer lokaal kopen, dus dat biedt perspectieven om hier diverse ketens uit te bouwen,” aldus Inge Arents, algemeen directeur van Flanders’ FOOD. Ongeveer 2/3 van alle grondstoffen die in de Belgische voedingsbedrijven worden verwerkt komen uit eigen land.
    5. De vijfde trend is food “on-the-go”. Door de coronacrisis consumeren we opnieuw meer in ons kot, maar er was weldegelijk een trend om meer onderweg te eten en drinken. We hebben minder tijd en zoeken naar een snelle hap, maar we leggen ook daar de lat steeds hoger. Ook onderweg willen we oplossingen die lekker, evenwichtig en duurzaam geproduceerd zijn.
    vr 10 juli 2020

    27/05/20 - Covid-19 Goede Praktijkgids Horeca

    Het toepassingsveld omvat alle gelegenheden waar tegen betaling dranken worden besteld, maaltijden worden opgediend of kamergebonden en terreingebonden logies worden verschaft en die daartoe over de nodige toelatingen of erkenningen beschikken (federaal, regionaal).
    vr 10 juli 2020

    10/06/20 - Foodlov-piramide

    Gelezen in Food Inspiration Magazine: Veel mensen beschouwen de coronacrisis als een resetknop voor onze samenleving. In de gesprekken die wij tijdens deze crisis voeren met voedselpioniers en toekomstdenkers groeien onze inzichten. We leven in een tijdperk van ongekende chaos en complexiteit. En hoewel niemand kan voorspellen wat de uiteindelijke uitkomst van deze crisis zal zijn, willen we toch kijken naar de impact ervan op onze wereld van eten, drinken, slapen en gastvrijheid. Hoe kunnen we deze grote herstart, deze verandering in ons voedselsysteem, het beste visualiseren? Zodat we beter kunnen begrijpen wat er speelt, en wat de blijvende gevolgen zijn voor ons gedrag en ons voedselsysteem.
    vr 10 juli 2020

    17/01/20 – Trendrapport Guidea

    We zijn 2020! Tijd voor de nieuwste trends in de horeca
    We namen heel wat trendrapporten door. Daaruit selecteerden we acht algemene trends die ook duidelijk naar voor komen in de horeca:
    • Circulaire ketens
    • Gelijkgestemde groepen
    • Slimme toestellen
    • Versnellende wereld
    • Mentale weerbaarheid
    • Leeftijdsloze generaties
    • Unieke ervaringen
    • Vervagende vormen
    za 29 februari 2020

    3/9/19 - Vlaams culinair centrum

    In het regeerakkoord staat een uitnodiging om met je klas of school een top drie door te geven: In Vlaanderen kun je genieten aan elke tafel en elke toog. Nergens ter wereld vind je zoveel culinaire sterren op zo een kleine oppervlakte. Met de opmaak van een horecabeleidsplan dragen we verder bij tot een gezonde horecasector. Met de oprichting van een Vlaams Culinair Centrum willen we de wereld laten kennis maken met dat culinaire erfgoed. We creëren een tastbaar concept, waarin een trainingskeuken en een foodmarket aanwezig zijn. Met de verdere uitbouw van de Flanders Food Faculty focussen we, samen met de sector, op culinaire innovatie en onderzoeken we de mogelijkheden tot verdere professionalisering via culinaire opleidingen. Op die manier willen we Vlaanderen verder positioneren als een culinaire topbestemming en de Vlaming trotser maken op dat Vlaams Meesterschap.
    zo 29 december 2019

    20/11/19 - Spijker scoort in Split en in Gent

    In Split behaalde Senna Hendrickx in team met Kroatië en Oostenrijk een gouden medaille in de discipline ‘Decathlon’.
    zo 29 december 2019

    10 van 42

    ×
    Kijkt als...
    Niveau
    Regio