Extern initiatief: Escape game Nutrition Panic Nubel

wo 23 april 2025

Samenstelling en voedingswaarde van menu’s, gerechten, producten

sla link op in klembord

Kopieer

In de leerplannen in het domein voeding en horeca wordt bij LPD 4 (De leerlingen ontleden menu’s, gerechten (en dranken) - De leerlingen stellen een verkoopassortiment samen in functie van de doelgroep. - De leerlingen analyseren de samenstelling en berekenen de voedingswaarde van vleesbereidingen en vleesproducten. - De leerlingen vergelijken de samenstelling van brood- en banketbakkerijproducten op basis van voedingswaarde en gezondheid.) verwezen naar gezonde voeding en voedingswaarde.

De voedingswaarde berekenen is niet zo eenvoudig en afhankelijk van de studierichting (D/A of A-finaliteit) niet steeds het doel op zich. Het is wel belangrijk dat toekomstige professionals in voeding en horeca een inzicht krijgen in deze materie.

Educatief spel

sla link op in klembord

Kopieer

Nutriënten België (Nubel), een vzw die wetenschappelijke voedingsinformatie over de voedingsmiddelen die in België het voedingspatroon vormen beheert, ontwikkelde een educatief spel waarbij leerlingen in teams aan de slag gaan met voedingsmiddelentabellen. Dit kan op het einde van een instructie of als teaser om de materialen te leren kennen.

Dit spel is niet gratis maar wordt aangeboden bij elke bestelling vanaf 10 voedingsmiddelentabellen. Meer achtergrondinformatie vind je via deze link.

Recent verwant nieuws

×
Kijkt als...
Niveau
Regio