Vis van bij ons

ma 24 november 2025

Naar aanleiding van een studiedag Vis van bij ons in Nieuwpoort kregen we van VLAM heel wat interessante info over de Vlaamse visserij, de werking van de vismijn, de zeeboerderij van Colruytgroep. Ten slotte kregen de praktijkleraren een demonstratie door Filip Claeys en konden ze zelf vis keuren en fileren. Omdat niet iedereen in staat is om deze studiedag te volgen, geef ik graag via deze nieuwsbrief de informatie door die we ontvingen.

Alle materiaal die je kan inzetten in je les vind je terug op www.lekkervanbijons-horeca.be/visserij.

Je vindt er:

  • productfiches en een seizoenskalender vis 
  • handleidingen over versnijdingen, technieken en bereidingen 
  • factsheets 
  • duurzaamheid in de visserijsector 
  • vis en gezondheid (met info over gezondheidsvoordelen van vis en het herkennen en bewaren van verse vis)

In deze laatste rubriek vind je ook meer info over de Kim-methode (Kwaliteit Index Methode).

De deelnemers gebruikten deze methode in de workshop om de vis te keuren. Je kan via deze documenten leerlingen in groepjes van twee de vis laten keuren en een gemiddelde maken van de KIM-index op klasniveau.

Hieronder enkele ideeën om het ander materiaal in te zetten in je lespraktijk:

Recent verwant nieuws

×
Kijkt als...
Niveau
Regio
Kan ik je helpen?