In dit document vind je inspiratie voor een mogelijke opbouw van de leerplandoelen over het 3de en 4de jaar. Dit document vraagt wellicht wat bijkomende uitleg. Vraag dit aan je regionale begeleider.
Het doel van dit document is het overleg tussen de collega's van de 2de en 3de graad te faciliteren.
Kennismaken met kinderen, volwassenen en met settings in Zorg en Welzijn vanuit het ondersteunen van (kleine) vrijetijdsactiviteiten in Zorg en Welzijn
Dit is een tool om leerlingen, ouders en leraren te helpen bij het oriënteren van leerlingen van de eerste graad naar de tweede graad binnen het domein Maatschappij en welzijn.
Binnen indirecte zorg worden thema’s rond voedselveiligheid via doelen maaltijdzorg, hygiënisch handelen, veilig, … bewerkstelligd. Dit document biedt inspiratie om leerlijnen en onderzoeksvragen af te stemmen voor de studierichtingen Maatschappij en welzijn/Zorg en welzijn. Leerlingen leren de essentie van voedselveiligheid en hygiëne zodat ze dit kunnen toepassen in huishoudelijke omstandigheden van maaltijdzorg en dit afhankelijk van doelgroepen.
Op basis van de checklist ‘Voedselveiligheid keukens – HACCP gerelateerd.’