- SOV&H/SOLT - Toelichting Voedingsplanner RestoIn de leerplannen in het domein Voeding en horeca wordt bij LPD 4 (De leerlingen ontleden menu’s, gerechten (en dranken) - De leerlingen stellen een verkoopassortiment samen in functie van de doelgroep. - De leerlingen analyseren de samenstelling en berekenen de voedingswaarde van vleesbereidingen en vleesproducten. - De leerlingen vergelijken de samenstelling van brood- en banketbakkerijproducten op basis van voedingswaarde en gezondheid.) verwezen naar gezonde voeding en voedingswaarde. De voedingswaarde berekenen is niet zo eenvoudig en afhankelijk van de studierichting (D/A of A-finaliteit) niet steeds het doel op zich. Het is wel belangrijk dat toekomstige professionals in Voeding en horeca een inzicht krijgen in deze materie. Nubel heeft hiervoor de Voedingsplanner Resto ontwikkeld. In de begeleidende brochure vermelden ze als doelgroep: Voor studenten in de horeca of diëtetiek. Voor managers van kantines en gemeenschapskeukens die verantwoordelijk zijn voor een evenwichtige voeding voor hun klanten. Voor restaurateurs die een gezonder menu of een paar "gezonde" gerechten willen aanbieden. Voor de horecaprofessional die zijn klanten wil informeren over de samenstelling van zijn gerechten. Voor de industrie die voedingswaarde-etikettering moet verstrekken.24 februari 2025Online
- Dagen voor beginnende leraren so regio Oost-Vlaanderen - 29 januari 2025De vakbegeleider geeft je inzichten mee over het breed evalueren in jouw onderwijsleerpraktijk. Deze input wordt versterkt door intervisie met je collega's.29 januari 2025Gent
- Dag van de vakcoördinatorTijdens dit initiatief leer je hoe je naast het maken van praktische afspraken tijdens vakvergaderingen ook de kans kan grijpen om als vakgroep écht samen te werken en om van elkaar te leren. Samen met andere vakcoördinatoren leer je hoe je een boost kunt geven aan je vakgroepwerking.Meerdere dataOp locatie