In de leerplannen in het domein Voeding en horeca wordt bij LPD 4 (De leerlingen ontleden menu’s, gerechten (en dranken) - De leerlingen stellen een verkoopassortiment samen in functie van de doelgroep. - De leerlingen analyseren de samenstelling en berekenen de voedingswaarde van vleesbereidingen en vleesproducten. - De leerlingen vergelijken de samenstelling van brood- en banketbakkerijproducten op basis van voedingswaarde en gezondheid.) verwezen naar gezonde voeding en voedingswaarde.
De voedingswaarde berekenen is niet zo eenvoudig en afhankelijk van de studierichting (D/A- of A-finaliteit) niet steeds het doel op zich. Het is wel belangrijk dat toekomstige professionals in Voeding en horeca een inzicht krijgen in deze materie.
De Voedingsplanner Resto, ontwikkeld door Nubel, zou hierbij kunnen helpen.
In de begeleidende brochure vermelden ze als doelgroep:
Opgelet, deze tool is niet gratis!
Meer informatie vind je via de website van Nubel.
Carine Seeuws, business unit manager Nubel, geeft een online toelichting van deze tool op maandag 24/02/25 van 16 tot 17 uur. Inschrijven kan via deze link.