Didactisch materiaal Horeca Forma

di 24 mei 2022

  • ant

Horeca Forma ondersteunt het horeca-onderwijs en is volop bezig met het digitaliseren van didactisch materiaal. Ze werkten al twee e-learnings uit.

E-learnings

Meer verdienen met je gerechten en dranken

"Hoe je kaart rendabel(er) maken?", daar draait het om in de e-learning 'Meer verdienen met je gerechten en dranken'. Je krijgt inzicht in het verdienmodel van een horecazaak, herwint de controle op je food/beveragecost en marges en ontdekt hoe je een menukaart het beste analyseert en optimaliseert. Tijdens de e-learning komen bovendien enkele rekenkundige apps aan bod.

Gastvrij verkopen in de Horeca

Onze horecasector beschikt over een aantal unieke troeven: beleving en gastvrijheid. Maar spelen we die troeven ook genoeg uit om meer omzet te genereren? We zijn goed in het bedienen van onze gasten. We doen dit professioneel, snel en met de glimlach. Toch stopt het daar vaak bij. “Wat zal het zijn?” – “Alstublieft” – “Smakelijk”. Is dat vriendelijk? Ja, absoluut. Maar het verschil in je kassa ga je er niet mee maken. Hoe je wel het verschil maakt aan tafel of aan de receptie, dat ontdek je in deze eenvoudige e-learning.

Modules

Daarnaast wordt er druk gewerkt aan vier modules aan ter vervanging van het handboek “Ondernemen in de Horeca”.

Marketing en verkoop

Je werkt in duidelijke stappen een business concept, missie en visie uit.  Je krijgt de basisprincipes van een trend- en concurrentieanalyse en bepaalt op basis van de doelgroepen een afgestemde marketingstrategie. Tot slot krijg je twintig gouden verkooptips om je sales te boosten!

Kostprijsberekening

Stap voor stap berekenen van je F&B kost. Rekening houdend met de invloed van waste, kook-en bakfactor ... Je leert je mixmarge te bepalen en krijgt inzicht in de verschillende kosten van een horecaonderneming. Met als ultieme doel, het maken van winst!

Personeel

Je wordt ondergedompeld in de (sociaal juridische) verschillen tussen een werknemer, een ondernemer en een werkgever. Daarnaast biedt de module een duidelijk stappenplan bij aanwerving van personeel en de nodige handvatten om je werknemers aan je onderneming te binden.

Prijszetting

Het belang van een correcte prijs is cruciaal. Je leert de verschillende prijsstrategieën toepassen en een juiste prijs bepalen in vijf stappen.

Je hoort hier meer van via je TA(C) of vakgroepverantwoordelijke.

Ten slotte lanceert Horeca Forma eind augustus een nieuwe website waar materiaal terug te vinden is rond: voedselveiligheid, rendabiliteit, talen, duurzaamheid, diversiteit en product- en materiaalkennis. We kijken er naar uit!

×
Kijkt als...
Niveau
Regio