Gaan we naar een Vlaamse culinaire canon? En zo ja, wat willen je hier zeker in?
In het regeerakkoord staat een uitnodiging om met je klas of school een top drie door te geven: In Vlaanderen kun je genieten aan elke tafel en elke toog. Nergens ter wereld vind je zoveel culinaire sterren op zo een kleine oppervlakte. Met de opmaak van een horecabeleidsplan dragen we verder bij tot een gezonde horecasector. Met de oprichting van een Vlaams Culinair Centrum willen we de wereld laten kennis maken met dat culinaire erfgoed. We creëren een tastbaar concept, waarin een trainingskeuken en een foodmarket aanwezig zijn. Met de verdere uitbouw van de Flanders Food Faculty focussen we, samen met de sector, op culinaire innovatie en onderzoeken we de mogelijkheden tot verdere professionalisering via culinaire opleidingen. Op die manier willen we Vlaanderen verder positioneren als een culinaire topbestemming en de Vlaming trotser maken op dat Vlaams Meesterschap.
Laat het weten via deze enquête.
Gaan we naar een Vlaamse culinaire canon? En zo ja, wat willen je hier zeker in? Ik ben benieuwd naar je inzendingen … Gaan we voor ‘ballekes in tomatensaus’ of zoeken we het verder?