Van traditionele bakkerij naar veganistische hotspot

do 28 maart 2024

Wanneer we het hebben over nieuwe concepten in de bakkerijwereld lijkt 'vegan' meer en meer opgang te maken. Tegelijkertijd kun je dit ook koppelen aan onderzoeksvaardigheden waarbij je de leerlingen uitdaagt om een recept aan te passen, na te denken over de rol van een bepaalde grondstof bij het bereiden, afbakken ... van het product. Ten slotte kun je ook leerlingen laten reflecteren over vegan en gezondheid, het kaderen in een breder perspectief van duurzaamheid. Leerlingen zullen hierdoor inzichten verwerven en zo sterker staan in het informeren van klanten.

Een interessant artikel over dit onderwerp vind je via volgende link. Dit is een artikel uit de Bakery nieuwsbrief, je kunt je hierop gratis abonneren. Ook leerlingen hebben hier toegang toe. Deze werkvorm kun je ook herhalen voor andere onderwerpen. Leerlingen blijven hierdoor op de hoogte van nieuwe trends in de bakkerijwereld.

Recent verwant nieuws

×
Kijkt als...
Niveau
Regio